Jobsession #6: Aplikace Nesnězeno zachránila za půl roku šest tisíc porcí jídla

Jakub Ouvín Jakub Ouvín
1. 3. 2020 10:30
Plasty v moři, tající ledovce nebo neuhasitelné požáry. Kdybychom tak mohli na všechny tyhle problémy vymyslet mobilní aplikace, které by je dokázaly aspoň z části vyřešit. Na nesmyslné plýtvání jídlem už ale appku máme. Přišla s ní mladá dvojce z Brna, jmenuje se Nesnězeno a právě teď si hledá svoje místo mezi provozovateli restaurací.
Foto: Lukáš Oujeský

Funguje to snadno - restaurace do aplikace nahrají třeba to, co neprodaly z poledního menu. Za nižší cenu. Vy si vyberete, zaplatíte, vyzvednete a jíte. K tomu všemu máte zároveň dobrý pocit, že porce jídla neskončila zbytečně v koši, ale u vás na talíři.

Foto: Lukáš Oujeský
Foto: Lukáš Oujeský

Předchůdcem appky Nesnězeno byla obyčejná facebooková stránka, na které si Michaela s Jakubem vyzkoušeli, jestli jejich koncept bude mít vůbec nějaké fanoušky. Nasbírali jich tisíce. Došlo tedy i na vývoj mobilní aplikace a rozšíření sítě podniků za hranice Brna.

V podcastu jsme otevřeli nejen to, jak náročné je v českém prostředí vytvořit fungující aplikaci bez zkušeností a bez velkého kapitálu, ale třeba i úhel pohledu českých restauratérů na nakládání s jídlem nebo další plány mladé podnikatelské dvojice, která sbírá jeden úspěch za druhým. Jedním z posledních je výhra v podnikatelském  programu Nastartujtese od Komerční banky.

Jobsession
Autor fotografie: Pracovna

Jobsession

Třeba tě to celý život táhne do strojírenství, možná se vidíš jako art director v reklamce. A nebo zatím vůbec netušíš, kam se po škole vydat. Cest je dneska tolik, že tě z toho možná dohání rozhodovací paralýza. Jaký obor je pro tebe ten nejvhodnější a co práce v konkrétním odvětví obnáší?

Kuba Ouvín, jeho hosté a nejzajímavější možnosti v českém pracovním rybníčku.

Foto: Lukáš Oujeský
Foto: Lukáš Oujeský
Foto: Lukáš Oujeský
 

Právě se děje

Další zprávy