#seriál: Na startu kreativního podnikání 03 – Chyby, se kterými to daleko nedotáhnete

Veronika Vimmerová Pracovna Aktuálně.cz, Veronika Vimmerová
1. 5. 2020 12:01
Postavit si portfolio a začít brát první zakázky by se mohlo zdát docela jednoduché. Nic ale není zadarmo a freelance job už vůbec ne. Dneska se proto podíváme na chyby, kvůli kterým se vám vaše slibná kariéra může hned na začátku rozsypat tak, že ji jen těžko poskládáte zpátky. Pokud víte, že máte problém se zodpovědností, je tohle téma přesně pro vás.
Video: Pracovna Aktuálně.cz

Základem všeho je dobrá komunikace. Při každém projektu je podstatné si uvědomit, že klient potřebuje vědět, co se zrovna děje, a je nutné ho držet v obraze. Koneckonců, jsou to jeho peníze.

"Být dobrý tvůrce je dneska základ, bez toho nemá smysl začínat, určující je ale spolehlivost. Taky se důležité se neustále zlepšovat a zdokonalovat, nezůstat nikdy na jednom místě," popisuje v novém dílu našeho seriálu Michael Petrus.

Ve videu se dozvíte i to, kde brát inspiraci a že by to měla být nikdy nekončící práce. Dostanete taky pár rad, jak se do budoucna dostat k lepším zakázkám, než jsou ty, které máte rozpracované právě teď.

Jak se pustit do kreativního podnikání?

Končíte kreativní školu a přemýšlíte nad tím, že byste se pustili do freelance podnikání? Nebo máte zkušenosti z jiného pracovního oboru, ale tak nějak vás to pořád táhne do něčeho kreativnějšího? Ilustrujete, fotíte, skládáte hudbu, ale zatím jste všechno dělali jen doma do šuplíku? Sledujte náš seriál a dozvíte se, jak si v oboru udělat dobré jméno a nastavit podnikání tak, aby fungovalo.

Michael Petrus

Michael je ilustrátor, art director a mentor a v tomhle všem se pohybuje už přes dvanáct let. Jeho parketou je komiks, ke kterému má ve své tvorbě blízko - pod jeho rukama vzniklo už několik projektů s touhle tématikou. Kromě vlastních věcí a klientských zakázek se věnuje i mentoringu, což se může hodit právě v případě, že s vizuální tvorbou teprve začínáte. Pokud se vás tohle téma týká a chcete se dozvědět víc, mrkněte na Michaelův Youtube channel Kreativní Kreatury a pusťte si další videa. Rady ale můžete poslouchat i jako podcast na Spotify.

 

Právě se děje

Další zprávy