Fenomén: #2 Strava, jídelníček, diety. S Veronikou Pourovou, nutriční terapeutkou

Jan Dlouhý Jan Dlouhý
9. 7. 2019 9:09
Vyvážená strava zní prostě - dostatek bílkovin, trochu sacharidů a hodně zeleniny a ovoce. Jenže co když na přípravu takových jídel nemáme čas ani peníze? Na Instagramu se pak objevují vyšperkované účty, které sdílí dokonalá jídla i těla. Co ale když o jídle pak přemýšlíme až příliš a přeroste to doslova v obsesi? O tom všem ve Fenoménu s nutriční terapeutkou Veronikou Pourovou.
Foto: Veronika Vimmerová

"Spousta lidí je frustrovaná z toho, že na Instagramu všichni prezentují ty ultra zdravé jídelníčky a krásně naservírovaná jídla s velkou porcí zeleniny. A člověk si pak neumí představit, jak to všechno dělají tihle 'nereální lidé', když třeba nestíhají nebo mají chuť na sladké," říká nutriční terapeutka Veronika Pourová z výživové poradny Ne hladu.

Jídlo najednou není tak jednoduchou záležitostí, jak se zdá. A člověk se pak ztrácí i ve světě všemožných diet, které například omezují různé typy potravin.

Jak by měl vypadat správný jídelníček a jak náročné je ho vytvořit pro mladého člověka? To se dozvíš v pořadu Fenomén s Veronikou Pourovou.

Fenomén

Fenomén - podcast, grafika

Žít dnešní život znamená mít v hlavě spoustu otázek - jak zdravě jíst, proč být víc eko nebo kterak si vymakat perfektní kariéru. Udičky nám denně nahazuje kdejaký influencer, večer problémy vytahují kamarádi u piva. Jenže, přiznejme si, v té hromadě informací můžeme být často trochu ztracení.

Společenská témata současnosti spolu s odborníky otevírá Honza Dlouhý. Ať v tom máte jasno.